Protectoren

Ik heb een nieuwe motorjas gekocht bij een motorkleding outlet. Nu vroeg ik me  af of mijn jas wel was uitgerust met de juiste protectoren. Ik heb daarom uitgezocht wat nou belangrijk is aan een protector, en of je je eigen jas meer bescherming kan geven.

Waarom protectie?

De belangrijkste delen die een motorrijder moet beschermen zijn: handen, schouders, armen, knieën, heupen, rug, en ogen. Als je met je motor een ongeval krijgt, is de kans groot dat je over het asfalt glijdt. Hierdoor is normale kleding binnen een paar seconden helemaal weggesleten. Als je kleding eenmaal is weggesleten is je huid aan de beurt. Motorkleding met protectoren voorkomt dit.

Rugprotectoren

Een rugprotector is erg belangrijk als motorrijder. Het zorgt voor bescherming van de ruggengraat en beschermt je bij ongelukken. Het is belangrijk om een rugprotector uit te kiezen die comfortabel zit en je maximale bewegingsvrijheid biedt. Deze protector wordt los gedragen onder je motorkleding. De rug protectors zijn door de jaren heen steeds beter geworden en toch comfortabel. Daarom willen steeds meer motorrijders ze ook gewoon op straat dragen.

Borstprotectoren

Deze protector zorgt ervoor dat je bij een val geen ribben breekt. Dit beschermingsmiddel wordt veel gedragen door coureurs. Je doet de borstbeschermer onder je motorjas aan. Als het goed is, heb je dan nog steeds voldoende bewegingsvrijheid.

Heupprotectoren

Een heupprotector biedt bescherming aan het gebied rondom de heup. Dit is verstandig omdat als je valt, je vaak op je heup valt. In de meeste motorbroeken zit niet standaard deze protectie. Mocht je deze toch aanschaffen, kies dan voor een protector die je voldoende bewegingsvrijheid geeft.