leeflijn

Leeflijn moet betrouwbaar en stevig zijn

leeflijn Een leeflijn is echt een noodzakelijk iets als je op zeer grote hoogte werkt. Door het te gebruiken kan dit ernstige ongelukken voorkomen. Dat blijkt wel, toen voor een tijd terug een klus op een hoog gebouw moest plaats vinden. Dit bedrijf had te kampen met een lekkage op de bovenste verdieping. Ons bedrijf hanteert alleen maar zeer strenge voorwaarden van veiligheid. Hou jij je hier niet aan dan kan je op zoek gaan naar ander werk. Maar op de bewuste dag had het die avond daarvoor weer flink geregend. Dat betekende dus dat het dak glad kon zijn. Voordat wij aan deze klus waren begonnen hebben wij eerst alle veiligheidsvoorwaarden in werking gezet. Iedereen moest goed werkschoenen aan hebben, een helm dragen en een harnas die aan een touw vast gemaakt wordt. Niet veel later hoorde wij opeens een gil en zagen wij een collega over de rand heen vallen.

Het gebruik van een leeflijn heeft het leven van onze collega gered

Het was op de bewuste dag een nachtmerrie. Vooral als je een collega over de rand ziet vallen. Vraag niet hoe hij leeflijndit voor elkaar heeft gekregen. Een ongeluk zit zeker in een klein hoekje. Gelukkig dat iedereen aan de leeflijn vast zat, anders was dit ongeluk heel anders afgelopen. Onze collega kon weer het dak op getild worden. Behalve de schrik was er verder niets ernstigs aan de hand.

Dankzij de goede veiligheidsmaatregelen die ons bedrijf hanteert, kan onze collega het nog na vertellen. Ik moet er wel bij zeggen dat dit ongeluk de veiligheid nog meer heeft aangescherpt. Daarvoor heeft ons bedrijf de hulp van VDSTEENXXL ingeschakeld. Dit bedrijf verkoopt heel veel verschillend materiaal om de veiligheid te waarborgen. Tevens keuren zij materiaal volgens de geldende veiligheidseisen. Op deze manier weet jij zeker dat jij jouw personeel zonder problemen het dak op kan sturen.