Verschillende kanten van de brandwacht

Veiligheid boven alles. Altijd en overal. Zeker in openbare (binnen)ruimtes is het belangrijk dat men daar veilig tijd kan doorbrengen. De brandwacht kan daar bij helpen. En voor elke soort situatie kan er weer een andere soort brandwacht ingeschakeld worden. In dit artikel meer uitleg over de verschillende kanten van de brandwacht.

First Responder Team

Een First Responder Team van de brandwacht biedt interne hulpverlening voor bedrijven. Zij komen in actie wanneer er brand is, er medische of een andere soort hulpverlening moet plaatsvinden of wanneer er geëvacueerd moet worden. Het First Responder Team blijft dan op locatie tot de reguliere hulpdiensten aanwezig zijn om de taken over te nemen.  

Veiligheidstoezicht

De brandwacht kan ook worden ingezet wanneer er veiligheidstoezicht uitgeoefend moet worden. Situaties wanneer dat nodig is, is bijvoorbeeld wanneer het brandmeldsysteem uitvalt, bij de nacontrole van een brand of wanneer bepaalde systemen of delen daarvan worden afgekeurd en die dan vervangen moeten worden. Ook kan de brandwacht ingezet worden als het sprinklersysteem buiten werking is; men inspecteert dan continue de locatie op mogelijke brandgevaarlijke situaties.

Voor alle branches

De brandwacht is er niet voor één bepaalde branche. Verschillende branches, zoals de horeca, evenementen, de bouw, (staal)industrie en andere (publiekelijk toegankelijke) bedrijven en organisaties kunnen gebruikmaken van de brandwacht. En wist je dat de brandwacht huren zelfs ook mogelijk is? Mocht je daar nog geen standaard gebruik van maken of vindt er binnenkort een evenement plaats op een externe locatie? Neem dan vandaag nog contact op met de groot brandwachten en vraag jouw offerte aan.