Het nut van beton

Beton wordt overal gebruikt. Als vloer, als fundament, in de badkamer en ga zo maar door. Beton is namelijk een enorm sterke stabiele grondstof, waar geen water of iets dergelijks doorheen kan lekker en is dus op veel plekken in de maatschappij bruikbaar. In de badkamer kom je bijvoorbeeld beton cire kleuren tegen. Een enorm mooie muur of vloer kan hiermee worden gemaakt, wat de badkamer er modern en luxe uit laat zien terwijl het eigenlijk ‘maar’ beton is wat er is gebruikt. Een stof waarvan mensen vaak denken dat hij maar lelijk en grijs en alleen praktisch is, wat dus helemaal niet waar hoeft te zijn.

Beton in het huis

Beton kan dus worden gebruikt om een enorm mooie badkamer te maken, maar wordt ook op andere plekken in het huis gebruikt. In de fundering kan beton heel belangrijk zijn om te zorgen dat het huis stabiel staat en er geen water naar binnen kan lekken via de grond. Daarnaast is beton veel gebruikt in de vloeren, waar dan iets moois overheen wordt gelegd. Als beton in de mureen wordt gebruikt kan er bijvoorbeeld kalkverf overheen worden geschilderd en op de vloeren kunnen laminaat, een houten vloer, tegels of misschien wel vloerbedekking worden gelegd. Alles wat de eigenaar mooi vind kan worden verwerkt over het beton heen.

Beton in buiten het huis

Beton kan ook buiten het huis worden gebruikt. Bijvoorbeeld voor in de tuin, zodat dat niet verzakt en daarna kan er een mooi tegelpad overheen komen. Of in de schuur of misschien wel stal als vloer. Hier is beton ook enorm geschikt voor aangezien er dus geen water of andere vloeistoffen doorheen kunnen en het dus ook makkelijk schoon te maken is als het vies wordt. Betonlook verf kan ook veel worden gebruikt in deze situaties. Daarnaast wordt beton ook veel gebruikt in de bouw of ter ondersteuning van wegen kan het ook worden gebruikt. Een enorm handig goedje dus.