Zo zorg jij ervoor dat je pakketje veilig aankomt!

Het is tegenwoordig erg gebruikelijk om pakketjes te versturen, toch lijkt dit in de meeste situaties niet de beste optie. Zo kan het zijn dat je iets breekbaars wilt verzenden en zit je er niet op te wachten dat dit kapot aankomt. Om te voorkomen dat je pakketje kapot wordt bezorgd, zijn er verschillende acties die jij zelf kun ondernemen. In dit artikel geven we enkele voorbeelden die je hierbij kunnen helpen. 

Gebruik een niet al te grote doos

Als je iets breekbaars wilt versturen, dan is het belangrijk dat je goed kijkt naar het formaat van de doos. Veel mensen zijn namelijk geneigd om het breekbare product in een grotere doos te plaatsen zodat het meer 'ruimte' heeft. Echter, dit is absoluut niet verstandig om te doen, want je geeft het product als het ware meer ruimte om te bewegen. De kans dat het dan tijdens de reis kapot gaat, is erg groot. Meet het product daarom goed op en koop een doos die net wat groter is dan het product.

Zorg voor goed opvulmateriaal

Ook als je een perfecte doos hebt gevonden voor het product dat je wilt versturen, is het niet verstandig om dit hier los in te leggen. Zorg er daarom voor dat je goed opvulmateriaal tot je beschikking hebt en pak het product zo goed mogelijk in. Zorg ervoor dat er geen ruimte tot beweging mogelijk is en er een ruime laag opvulmateriaal aan alle kanten van het product zit. Qua opvulmateriaal heb je diverse opties. Zo kun je ouderwets kranten gebruiken, maar daarnaast ook noppenfolie. Kranten is hierbij niet een betrouwbare optie. De kans is dan namelijk nog steeds behoorlijk groot dat het product onderweg kapot gaat. Om ervoor te zorgen dat je ook breekbare producten altijd kunt versturen, is het handig om voldoende opvulmateriaal thuis te hebben liggen. Je kunt er daarom het beste voor kiezen om alvast een voorraad in te slaan. 

aangetekend verzenden zorgt voor zekerheid

Als hetgeen dat je wilt verzenden erg kostbaar is, dan is het begrijpelijk dat je niet het risico wilt lopen dat dit ergens gedurende het verzenden verdwijnt. Gelukkig heb je bij meerdere postbezorgers de mogelijkheid om het product te verzekeren. Mocht het product tijdens de reis kwijt raken, dan krijg je hier een vergoeding voor terug. Houd er wel rekening mee dat hier extra kosten aan verbonden zitten. Hoe hoog die kosten precies zijn, hangt uiteraard af van hoe duur het product is.