Wat maakt de Australische hoed zo bijzonder?

De hoed die je vast niet onbekend zal zijn, de Australische hoed, is zeer bijzonder. Wat de Australische hoed nou zo bijzonder maakt, heeft vooral te maken met de materialen. De meeste hoeden zijn namelijk gemaakt van leer. Het leer zorgt ervoor dat de Australische hoed een stoere uitstraling heeft. Zo zijn er bijvoorbeeld Australische hoeden die zijn gemaakt van rundleder met volle nerf. Dit zijn dan ook hoeden van de beste kwaliteit en heeft geweldige eigenschappen. Deze hoeden bieden een UV protectie van maar liefst 50+! Of wel, de bescherming tegen schadelijke zonnestralen is optimaal. Daarnaast is de . Australische hoed ook erg licht in gewicht. Dit zorgt ervoor dat de hoed makkelijk mee is te nemen overal waar je heen gaat. 

De voordelen op een rijtje 

De Australische hoed is niet alleen erg uniek, maar het biedt ook vele voordelen. Naast dat de Australische hoed een UV protectie van 50+ biedt en een laag gewicht heeft, kan deze hoed ook makkelijk worden opgevouwen en veert daarna gewoon weer terug naar zijn oorspronkelijke vorm. Daarnaast zijn deze hoeden ook nog eens waterafstondend en windafstotend. Het is daarom geen probleem om deze hoed met slechte weersomstandigheden te dragen, fijn toch? Dan blijft je kapsel ook nog eens goed zitten, en dat terwijl het regent. Deze hoed is om deze reden ook ideaal voor mensen die veel buiten komen of zelfs buiten werken. Of als je regelmatig op vakantie gaat is de hoed ook echt onmisbaar. De hoed gaat natuurlijk, door zijn uitstekende kwaliteit, ook jarenlang mee. Je hoeft niet meer zo snel meer andere hoedjes aan te schaffen.  

Het uiterlijk van de hoeden 

Nu je weet hoe de Australische hoeden eruit zien, wil je wellicht ook weten hoe je deze hoeden kunt herkennen. Belangrijk om te weten is dat de Australische hoeden niet slechts verkrijgbaar zijn in het leer, zoals je misschien wel zou denken, maar ze zijn ook verkrijgbaar als een viltenhoed. Wat kenmerkend is voor deze viltenhoeden is dat deze vaak voorzien zijn van een hoge bol en een opkrullende rand. Voor je beeldvorming kun je denken aan die stoere cowboys die je onder andere ziet in allerlei Australische films. Je ziet hen allemaal met een hoed op. Daar zijn de Australische hoeden dus mee te vergelijken. Het voordeel van deze leuke hoedjes is dan ook dat ze te combineren zijn met allerlei verschillende outfits. Het geeft hoe dan ook een stoere cowboy uitstraling.