FALKE-sokken: kwaliteit omwille van de kwaliteit

Al bijna 130 jaar is FALKE een begrip op het gebied van sokkenmode. De focus van het bedrijf is op sokken gericht, maar er wordt ook ondergoed en sportkleding verkocht. Alle sokken van FALKE hebben als kenmerk dat ze een goede pasvorm hebben, van duurzame kwaliteit zijn en een hoog draagcomfort hebben. Alleen de meest exclusieve materialen worden gebruikt voor het vervaardigen van FALKE-sokken, waaronder de beste merinowol, de fijnste zijde en katoen van topkwaliteit.

Geschiedenis van FALKE

FALKE wordt in 1895 opgestart door Franz Falke-Rohen, de overgrootvader van de huidige generatie bedrijfsleiders. Het bedrijf begon als een klein brei atelier. In 1918 wordt het terrein aangekocht in Schmallenberg van waaruit de FALKE-groep haar werk start. Het handelsmerk van FALKE wordt in 1946 ontwikkelt. Dit is nog steeds zichtbaar op de producten en het wordt in 1950 gepatenteerd. In 1974 opent FALKE nevenkantoren in Portugal, Zuid-Afrika en Hongarije. In 2005 begint het bedrijf met het aanbieden van sportkleding. In 2013 had FALKE een omzet van 226 miljoen euro. Wereldwijd werken er 3200 mensen.

Anatomisch gevormde FALKE-sokken

FALKE-sokken staan bekend om hun extra comfortabele en anatomische voetbed, die ook transpiratie tegengaat. Elke FALKE-sok heeft een linkse en een rechtse sok, waarbij de sok wordt aangepast aan de linker- en rechtervoet en er een letter L of R op de betreffende sok staat. Ook hebben FALKE-sokken een heel vlakke teennaad voor een optimaal draagcomfort. Het materiaal dat in de sokken wordt gebruikt, kan bestaan uit angora, mohair, kasjmier, scheerwol, wol, katoen, kunstvezel en zijde. Vaak is het een mix van deze materialen om een zo perfect mogelijk product te creëren.

Bij FALKE heb je keus uit heel veel soorten sokken, onder andere:

– Kniekousen

– Sneaker sokken

– Kousenvoetjes

– Normale Sokken

– Sportsokken

– Huissokken

Qua kniekousen, sneakersokken, kousenvoetjes en normale sokken heeft FALKE een ruime keuze in kleur, pasvorm en materiaalsamenstelling. Bij de sportsokken zijn de Walkie sokken een aanrader. Deze sokken kunnen gebruikt worden voor trekking en wandelen. De sok bestaat voor een groot deel uit merinowol, waardoor de sok gemakkelijk droogt en blaren worden voorkomen. De Cosyshoe huissokken van FALKE zijn gemaakt van fijne en zachte merinowol en uitgevoerd met een antislip-viltzool. De binnenkant is van badstof. De Homepad huissokken zijn ideale thuis sokken. Voorzien van slijtvaste noppen en warme merinowol aan de binnenkant is het een heerlijke sok om in te relaxen.

Het maken en leveren van kwaliteit is een voorwaarde voor FALKE. Alleen het allerbeste is voor dit bedrijf goed genoeg en dat merk je.

Update 07-02-2018: ik krijg vaak de vraag, wat zijn nou de beste modellen, en waar kan ik deze kopen.

Welnu,

Mijn favorieten zijn:

1. Run. Specifiek voor hardlopen en andere sport (ik doe aan zaalvoetbal).

Verkoopadres: https://www.hemdvoorhem.nl/falke-run-sokken

2. Sensitive Berlin. Lekker voor thuis.

Verkoopadres: https://www.hemdvoorhem.nl/falke-sensitive-berlin-sokken

Natuurlijk smaken verschillen esthetisch gezien. Verder, goede alternatieven voor thuis zijn ook de Homepads. Legt er maar aan, hoe koud gevoel je bent, esthetische preferenties, maar wat die sokken allemaal gemeen hebben: kwaliteit!