Wat is een elektrisch verstelbaar bureau?

Voor het geval je het nog niet hebt gehoord, een elektrisch verstelbaar bureau heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. Maar wat is een elektrisch verstelbaar bureau precies? Een elektrisch verstelbaar bureau is een zit-naar-sta bureau dat wordt aangedreven door een elektromotor, zodat de hoogte van het bureau eenvoudig kan worden aangepast met behulp van een controller. Met slechts een druk op de knop kunt u gemakkelijk overschakelen naar een staande positie als u het lang zitten moe bent, of omschakelen naar een zittende positie na enige beweging voor een broodnodige boost van energie op het werk. Met een elektrisch verstelbaar bureau heb je gemakkelijk het beste van twee werelden.

Hoe werkt een elektrisch verstelbaar bureau?

Een elektrisch verstelbaar bureau gebruikt een motor om elektrische energie om te zetten in mechanische energie om het verstelbare bureau op en neer te laten of te stoppen, en wordt aangedreven door een kleine gelijkstroombron. De meeste elektrisch verstelbare bureaus hebben een stopcontact nodig om te werken. Er zijn er een paar die op batterijen werken en oplaadbaar zijn. Verstelbare bureaus op batterijen bieden meer mobiliteit, maar het kan behoorlijk onhandig zijn omdat u ze regelmatig moet opladen. Wat voor soort bureau het ook is, een ding om te overwegen is de kracht van de motor in termen van snelheid en gewicht capaciteit.

Voordelen van een elektrisch verstelbaar bureau

Te lang zitten is schadelijk voor onze gezondheid. Lange tijd stilzitten kan onder andere leiden tot gewichtstoename, een langzamer metabolisme, een slechte houding en rug- of wervelkolomletsel. Veel mensen, vooral degenen die op bedrijfskantoren werken, moeten lange uren zitten. Daarom hebben sommige bedrijven, of zelfs zij die alleen thuis werken, geïnvesteerd in elektrisch verstelbare bureaus ten behoeve van de werknemers. Enkele van de voordelen van het gebruik van elektrisch verstelbare bureaus zijn onder meer een lager risico op obesitas of gewichtstoename, het kan rugpijn verminderen, het kan zelfs de productiviteit verhogen en het energieniveau verbeteren.