overnachten in een tiny house

Waarom overnachten in een Tiny House?

Een Tiny House is letterlijk vertaald een klein huis. En dat is het ook. Het is een huis met een maximale woonoppervlakte van 50 vierkante meter. Tiny Houses zijn tegenwoordig erg populair in Nederland, maar waarom overnachten in een Tiny House? De term komt oorspronkelijk uit Amerika en er zijn veel verschillende definities. Het gaat om leven met en bepaald principe: een leven creëren met de dingen die je echt nodig hebt om te leven. 

overnachten in een tiny house

Duurzaam

Tiny Houses zijn beter voor de aarde. Je bent dus actief bezig met je ecologische voetafdruk als je gaat wonen in een Tiny House. Kleiner wonen heeft minder impact op het milieu dan als je in een groot huis woont. Het energie- en waterverbruik is veel minder dan bij een groot huis en de bouwduur is veel minder lang. Een Tiny House is maximaal 50 vierkante meter, dus je hebt ook minder ruimte voor spullen. Hierdoor draag je ook een steentje bij aan een beter milieu en een duurzame aarde. Omdat het huis zo klein is, heb je ook niet veel warmte en elektriciteit nodig. 

Bespaart geld

Je woont en leeft erg klein in een Tiny House. Dit zorgt ervoor dat je veel minder spullen nodig hebt. Je hebt geen ruimte voor honderd broeken en truien. Je moet leven met wat je echt nodig hebt, dus een hoop van deze spullen zijn niet van toepassing. Dit zorgt ervoor dat je minder uitgeeft aan ‘nutteloze’ dingen die niet essentieel zijn. Het bouwen van zo’n klein huis kost ook veel minder, omdat het erg klein is en het geld dat je erin stop, haal je er vaak al binnen een paar jaar uit. De energie- en waterrekening zal elke maand ook veel minder zijn dan bij een groter huis. Je bespaart dus enorm veel geld met het wonen en leven in een Tiny House.