Tips om de juiste gefeliciteerd te kiezen

Er is in Amerika onderzoek gedaan naar het effect van bloemen op de gemoedstoestand van de mens. Uit dat onderzoek is gebleken dat bloemen een positief effect heeft op mensen. Bloemen zouden ervoor zorgen dat gevoelens ons langer bij blijven, we positiever zijn, het ons sociaal contact verbeterd maar ook een verbetering is voor je productiviteit. Hierdoor worden er in de periode van crisis altijd meer bloemen gekocht. Want wie kan er geen opkikkertje gebruiken? Maar bloemen zeggen veel meer dan dat ze alleen een sierstuk zijn. Ze kunnen iemand blijdschap geven, ondersteuning of een hart onder de riep. Dus ook als iemand jarig is kan je gefeliciteerd bloemen sturen om hem of haar nog vele gelukkige en gezonde jaren toe te wensen. 

Wat zijn de juiste kleuren om uit te kiezen? 

Dat bloemen in zijn algemeenheid een positief effect hebben is één, maar de juiste kleur uitkiezen is ook belangrijk. Hieronder staan een aantal voorbeelden en ideeën voor wanneer je welke kleur bloem kan uitkiezen. 

  • Rood is nog steeds de kleur van de liefde en staat voor passie en lust. De meest bekende rode bloem is de rode roos en deze wordt vaak gegeven aan een geliefde zoals een partner of vriendin. Het is echt een waar symbool voor de liefde en je kan er ook een liefdesverklaring mee af leggen. 
  • Blauw is de kleur die staat voor ruimte, onschuld en eeuwigheid. Dit is echt een typische kleur die gebruikt kan worden voor mannen of bij de geboorte van een jongen. Natuurlijk mag deze kleur bloem ook gegeven worden aan vrouwen zoals bij een gefeliciteerd bloem op een verjaardag. 
  • Gele bloemen worden vaak voor felicitaties gebruikt zoals voor een gefeliciteerd boeket op een verjaardag, bij een nieuwe baan of een verhuizing. Deze kleur tref je het meeste aan in zomermaanden en met de Pasen. 
  • Oranje staat voor warmte, vrolijkheid en gezelligheid die daarom ook uitermate geschikt is voor felicitaties of als lievelingskleur van iemand. 

Hoe kies je de juiste gefeliciteerd bloemen? 

Als je op zoek bent naar een gefeliciteerd boeket dan gaat het altijd over een feest, vrolijkheid en veel gezondheid aan iemand toe wensen. Roze kan een uitermate goede keuze zijn als kleur voor zo’n boeket vanwege de betekenis van vrolijkheid, optimisme en positiviteit. Maar wil je iemand meer succeswensen bij bijvoorbeeld een nieuwe baan? Dan staan paarse en groene bloemen ook heel mooi. Je kan natuurlijk voor je boeket ook kiezen voor een combinatie van kleuren om op die manier een heel verhaal te vertellen. Want helaas zijn bloemen tegenwoordig ondergewaardeerd en staan we niet meer stil bij de mooie verhalen die we met een boeket kunnen vertellen. 

Eigenlijk zijn er dus niet de perfecte kleuren voor gefeliciteerd bloemen of boeket. Het is afhankelijk van wat de reden van de blijdschap is, waar de persoonlijke voorkeur naar uit gaat en wat je wilt vertellen. Je kan kiezen voor een boeket in één kleurentint, maar ook voor een gemengd boeket met verschillende kleuren bloemen waarin je een heel verhaal naar voren laat komen. Is er iemand jarig? Dan kan je ook verjaardagsbloemen sturen