bloedonderzoek

Snel meer inzicht krijgen in je gezondheidstoestand? Met een bloedonderzoek kan het!

Om de meest uiteenlopende redenen kan het zinvol zijn om een bloedonderzoek uit te voeren. Via een dergelijk onderzoek kun je je namelijk zeer snel een uitstekend inzicht verschaffen in de huidige staat van je gezondheid. Als er namelijk iets is dat veel zegt over je gezondheid, dan is het wel je bloed. In de volgende alinea lees je wat bij uitstek situaties zijn waarin een bloedonderzoek gewenst is, of kan zijn. Daarna gaan we ook nog dieper in op een laagdrempelige manier om bloed af te nemen.

Wat zijn mogelijke redenen om je bloedwaarden te laten testen?

Er zijn talrijke redenen waarom het nodig of gewenst is je bloedwaarden te laten testen via een bloedonderzoek. Dit zijn onder meer de volgende:

  • Wanneer je wordt behandeld voor een bepaalde ziekte of aandoening. Een bloedonderzoek kan dan zeer goed aantonen of de behandelingen en/of de geneesmiddelen het gewenste effect sorteren.
  • Als je topsporter bent en je terecht van mening bent dat je alleen onder de perfecte condities het best kunt presteren.
  • Wanneer je je al enige tijd wat vermoeid en futloos voelt en op zoek wilt gaan naar een oorzaak (en dus een oplossing) daarvan.
  • Wanneer je benieuwd bent naar je gezondheidsstaat van nu en dus op preventieve basis je bloed wilt laten onderzoeken.
bloedonderzoek

Je bloed zelf afnemen? Het is mogelijk!

Als je bloedonderzoek wilt laten uitvoeren, dan is het goed om te weten dat het niet per se nodig is om hiervoor naar een prikpost te gaan. Het is namelijk ook mogelijk om zelf een bloedafnameset te bestellen en dus zelf je bloed af te nemen. Dit is hoe dan ook een zeer laagdrempelige manier om tot een goed bloedonderzoek te komen. Het afgenomen bloed stuur je op naar een laboratorium waarna je niet veel later de resultaten zult ontvangen.