Rijles Nijmegen

Rijles Nijmegen

Ik heb altijd een beetje faalangst en ik stelde het dus ook steeds uit om mijn eerste rijles Nijmegen te gaan plannen. Mijn ouders hadden al diverse keren gezegd dat ik moest beginnen. Zij betaalden het, dus daar lag het niet aan, maar ik durfde dus niet. Mijn moeder had daarom contact gehad met een aantal rijscholen en over mijn faalangst gesproken. Bij Verkeersschool Wesseldijk had zij gelijk een goed gevoel en zij had dus met hen afgesproken dat zij mij zouden verrassen met mijn eerste rijles. Dit was dus niet bekend bij mij, zodat ik mezelf niet druk kon maken voor de eerste les.

Rijbewijs

Eerste rijles bij Verkeersschool Wesseldijk, rijles Nijmegen

De eerste les ging heel goed. Dat was volledig te danken aan de instructeur. Hij was natuurlijk op de hoogte van mijn faalangst en ging daar heel goed mee om. Hij stelde mij echt heel erg op mijn gemak en zei steeds dat ik het erg goed deed. Ook in de volgende lessen bleef dit zo. Hij liet mij ook steeds heel duidelijk zien wat ik al zelf kon en zo begon mijn vertrouwen beetje bij beetje te groeien.

Rijexamen

Examen doen

Toen kwam het moment dat hij begon over examen doen. Dit vond ik echt een vreselijk idee, want dan zou ik echt moeten presteren en zou er niets verkeerd mogen gaan. We hebben daarom een aantal keren een examenroute gereden en dan deed mijn instructeur hetzelfde als wat een examinator zou doen. Zo kon ik wennen aan de manier van examen doen. Maar toch vond ik het erg spannend. We hebben uiteindelijk toch het examen aangevraagd, want ik kon natuurlijk niet eeuwig blijven lessen. Toen het moment van mijn examen aangebroken was, is mijn instructeur mee gegaan. Hij heeft even vooraf met de examinator gesproken en daarna gingen we op pad. De examinator zei tussendoor ook een paar keer dat het goed ging. Hierdoor gingen mijn zenuwen snel weg en na afloop kreeg ik gelijk te horen dat ik geslaagd was. Geweldig! Dit had ik niet durven dromen! Bedankt Verkeersschool Wesseldijk voor de leuke rijlessen in Nijmegen!