scooter leasen of kopen

Een nieuwe scooter leasen of kopen in Nijmegen

Heb je een mooie scooter op het oog maar heb je het geld even niet op je bankrekening? Of komen er binnenkort andere investeringen waar je een potje voor moet reserveren? Een bromscooter of snorscooter koop je niet elke dag, maar het is wel mogelijk dat je snel een nieuwe brommer nodig hebt. Bijvoorbeeld om naar je werk te gaan, of voor je studie. Wist je dat een scooter leasen ook een mogelijkheid is? Dan kun je de scooter betalen in termijnen, zo verdeel je de kosten. Zitten er addertjes onder de gras? Op deze pagina vertellen we wat meer over een scooter op afbetaling kopen, waar je op moet letten en hoe het goedkoper kan.

Online een scooter aanschaffen met levering in Nijmegen gaat eenvoudiger dan je denkt. Bekijk het zelf op www.fastfuriousscooters.nl.

scooter leasen of kopen

Wat is een scooter leasen?

De term “leasen” kan meerdere betekenissen hebben. Laten we de drie belangrijkste betekenissen even opnoemen:

  1. Operational lease: Je huurt een voertuig, in dit geval een brommer van de leasemaatschappij. Alle kosten behalve brandstof zijn inbegrepen in het maandbedrag. Nadat de contractperiode is verstreken lever je de scooter weer in. Dit is een methode die vaak gebruikt wordt in de horeca, voor bezorgscooters bijvoorbeeld.
  2. Private lease: Deze methode komt sterk overeen met de operational lease, maar ditmaal betreft het een eindconsument. Je betaalt ook elke maand, en na de periode moet je de scooter weer inleveren. Dat is vaak niet de meest voordelige optie, tenzij je zeker weet dat je de scooter maar tijdelijk zult gebruiken. Bijvoorbeeld als je voor enkele maanden naar Nijmegen verhuisd of juist ergens anders naartoe.
  3. Financial lease: Dit is een scooter op afbetaling kopen, je zult dan de scooter betalen in termijnen. Je zoekt precies de scooter uit die bij jou past, het wordt immers jouw eigendom. Nadat de contractperiode helemaal verstreken is zal ook de restwaarde voor jou zijn. Wanneer je snel een nieuwe scooter wilt kopen, maar even niet al het geld beschikbaar hebt kan dit de oplossing zijn voor consumenten.

Meer betalen, toch goedkoper uit

Met een leasecontract betaal je naast de aanschafwaarde ook een rente, daarmee is een scooter leasen in feite duurder. Maar er zijn omstandigheden waarbij het toch interessant is. Bijvoorbeeld wanneer er grote uitgaven gepland zijn in de nabije toekomst, of wanneer je snel een nieuwe bromscooter of snorscooter nodig hebt voor je werk of studie. Dan is een scooter betalen in termijnen vaak een betere oplossing

dan een tweedehands scooter of een goedkope budget scooter kopen.

Is een scooter leasen iets voor jou?

Voor de beste deals kun je online terecht, een scooter op afbetaling kopen is net zozeer een aankoop als in de winkel een product contant afrekenen. Alleen kun je de kosten spreiden over een aantal maanden, tot zelfs jaren. Het spreekt voor zich dat je hiervoor getoetst wordt op kredietwaardigheid.

Bekijk alle mogelijkheden voor een scooter leasen of kopen op fastfuriousscooters.nl, dit is de online scooterspeciaalzaak waar jij helemaal zelf beslist welke manier van betalen of financieren het beste bij jouw situatie past.