koelmat hond

Koelmat hond: verkoeling voor je hond

Voor honden is oververhitting een groot probleem. Om dat te voorkomen kan een koelmat hond een oplossing bieden. Dat honden zo snel oververhit raken, heeft alles te maken met de instelling van je trouwe viervoeter. Als hij bezig is, vergeet hij de wereld om hem heen. Als hij het het te warm krijgt van bijvoorbeeld een spelletje, zal hij dat niet aangeven of er zelf mee stoppen. Oververhitting kan leiden tot serieuze klachten en zelfs levensbedreigend zijn. Daarom is het zaak passende maatregelen te nemen. In dit artikel vertel ik je opties om oververhitting en dehydratie van jouw trouwe hond te voorkomen en, wanneer het kwaad al geschied is, op te lossen. Dat kan op allerlei manieren, sommige zijn effectiever dan andere. 

Het voorkomen van oververhitting

Oververhitting bij jouw hond kun je voorkomen door: te zorgen dat de hond altijd vers water heeft. Het is ook goed om hem aan te sporen om te drinken, zeker op warme dagen en als je in de zon bent. Zorg er ook voor dat je hond voldoende rust pakt. Een veelvoorkomende oorzaak voor oververhitting is fietsen met de hond al rennend ernaast. Je hond zal dit uren proberen vol te houden, maar gezond is het niet. Als het asfalt warm is, en de zon schijnt, is het risico op oververhitting enorm. Zorg dus voor voldoende rust. Een andere goede optie voor het voorkomen van oververhitting in en rond huis: een koelmat voor honden.

koelmat hond

Een koelmat voor je hond

Een koelmat is een uitstekend optie om je hond thuis koel te houden. In dit soort matten zit meestal een gifvrije gel die voor verkoeling zorgt. Een koelmat zorgt voor onmiddellijke verkoeling. In mijn ervaring genieten honden erg van zo’n mat. Als je deze in de schaduw legt of op een koele plek binnen, is succes gegarandeerd. Mijn grote vriend is er in ieder geval blij mee!