Je huis nieuw leven inblazen

Je huis een nieuwe frisse look en feel geven, dat is iets wat veel mensen na enige tijd doen. Toch weten veel mensen niet helemaal hoe zit dit moeten aanpakken. Het is namelijk belangrijk om te kijken hoe je dit gaat aanpakken en hoe je met de spullen die je al hebt in combinatie met wat nieuwe spullen en accessoires tot een mooi geheel kan komen zodat je huis als nieuw lijkt. In deze blog nemen we je dan ook mee in een aantal handige en praktische tips die je uiteindelijk helpen tot een mooi nieuw interieur. Het is namelijk belangrijk om eerst te kijken naar wat je al hebt, vervolgens inspiratie op te doen en ideeën verzamelen en vervolgens een plan van aanpak maken. Dit hoeft niet uitgebreid maar in combinatie met een planning zorg je ervoor dat je gemakkelijk aan de slag kan. Benieuwd naar onze tips die jij direct kan toepassen? Lees dan zeker verder!

Doe inspiratie op

Door inspiratie op te doen krijg je voor jezelf een beeld in wat voor stijl jij jouw woning wilt hebben. Het is belangrijk om te kijken welke elementen je wel en niet wilt laten terugkomen in je woning en welke kleuren je bijvoorbeeld wilt gebruiken. Wanneer je dit voor jezelf duidelijk hebt kan je gemakkelijk aan de slag met je plan van aanpak. Ideeën en inspiratie kan gemakkelijk verzamelen via bijvoorbeeld Pinterest of fysiek op een a3 papieren vel.

Hoe ga je het aanpakken

Het is belangrijk om te bekijken hoe je bepaalde dingen gaat aanpakken. Wil je bestaande spullen hergebruiken, alles nieuw aanschaffen of een combinatie van beide. Het is daarnaast slim om te kijken of bepaalde dingen op maat gemaakt moeten worden. Wanneer dit het geval is, is het slim om dit van te voren te regelen. Met duo rolgordijn op maat weet je zeker dat jouw rolgordijnen passen. Vervolgens is het belangrijk om te kijken of je alles wilt omgooien of een aantal kleine dingen wilt veranderen.

Kleine veranderingen maken het verschil.

Verwissel bijvoorbeeld je kussens op de bank, plaats nieuwe foto's of posters in de lijst, kies een nieuwe kleur handdoek in de badkamer en koop een nieuw dekbedovertrek, vergeet de slaapkamer niet. Zo creëer je binnen snel een nieuwe sfeer: simpel! Wil je groter zijn? Kijk dan eens naar een nieuwe lamp of bijvoorbeeld een nieuw tapijt. Je zult versteld staan ​​hoeveel het voor je interieur heeft gedaan.