Hondenspeelgoed

Behalve goed voer en verzorging voor je hond, is het ook heel belangrijk dat je viervoeter zijn energie kwijt kan en zich goed kan uitleven. Daarvoor is het vaak handig om speelgoed te gebruiken. Er is heel veel verschillend speelgoed voor je hond op de markt en het zal misschien niet altijd meevallen om de juiste keuze te maken. Weet je niet goed waar te beginnen? Raadpleeg dan eens de website van Tinki. Zij kunnen je advies geven over welk speelgoed geschikt is voor je hond, maar ook wat voor verschillend speelgoed er allemaal verkrijgbaar is.

Geschikt speelgoed
Zorg er wel voor dat je speelgoed kiest dat je hond leuk vindt, maar dat ook voor hem geschikt is. Je koopt beter geen enorme bal voor een kleine puppy, maar voor een grote hond is dat geen probleem. Zoek speelgoed uit dat bij het formaat van je hond past. Er is zoveel verschillend speelgoed voor honden te krijgen, dat het eigenlijk onmogelijk is dat je niks voor je maatje kunt vinden. Touwen, ballen, zwembaden, speeltjes met geluid, speeltjes waar eten in kan….je kunt het zo gek niet bedenken, of het is er wel.

Soorten speelgoed
Het beste wat je kunt doen is eerst eens goed uitproberen wat voor speelgoed je hond nu eigenlijk leuk vindt. Gaat je hond er het liefst met een balletje in zijn bek vandoor of probeert hij liever samen met jou met een flostouw te spelen? Of is het een echte waterrat en wil hij het liefst gaan zwemmen? Sommige honden houden van speelgoed waar een geluidje uitkomt, andere weer net niet. Het is maar net wat je hond nu leuk vindt. Probeer eerst een paar voordelige hondenspeeltjes uit, dan weet je meteen waar je hond het liefste mee speelt. Als je hond ze dan niet leuk vindt, heb je er tenminste geen fortuin aan uitgegeven.

Zwemmen
Wil je hond graag zwemmen maar is er geen water in de buurt waar dat mogelijk is? Dan kun je een leuk zwembad voor hem kopen dat je in de tuin zet en waarin hij zich naar hartenlust kan uitleven.

Sterk speelgoed
Als je hond graag op speelgoed kauwt en ook nogal eens iets kapot bijt, kun je er het beste voor kiezen om sterk hondenspeelgoed aan te schaffen. Dit is wel duurder, maar daar hebben jij en je hond veel langer plezier van. Goedkoper speelgoed kan ook heel leuk zijn, maar het is minder prettig als je een nieuw speeltje aangeschaft hebt dat binnen een half uur kapot in een hoekje ligt.

Speelgoed tegen de verveling
Als je hond zich snel verveelt, kun je ook speelgoed aanschaffen waarbij hij uitgedaagd wordt. Er zijn bijvoorbeeld voerpuzzels te koop waarbij de hond zelf dient uit te vogelen hoe hij de brokjes eruit krijgt. Dit speelgoed werkt verrijkend voor je hond. Hij doet moeite om het voedsel te bemachtigen en kan hierin zijn energie kwijt. Zodat hij niet later zich alsnog op iets anders stort om te slopen.