blonde bieren

Het verschil tussen blonde bieren en andere bieren

Blond bier is iets dat je op menig terras ziet staan in de zomer. Blonde bieren drinken mensen namelijk vaak het liefst als het lekker warm is. Een ijskoud biertje, misschien met een schijfje citroen: niets is beter dan dat. Blond bier is een echt zomerbier, maar dat hoeft het niet te zijn.

Groot aanbod

Wat is blond bier?

Blond bier is een zeer toegankelijk biertje, als echte dorstlesser of als aperitief. Blond bier is pas vrij recent populair geworden onder het grote publiek. Blond bier, genoemd naar z’n mooie kleur, is echter geen soort op zichzelf. Veel mensen weten dit niet, maar blonde bieren hebben vooral een aantal kenmerken. 

Minder hop

Blond bier wordt bereid op een andere manier dan veel andere biersoorten, maar is niet een soort op zich. Door het gebruik van minder hop dan bijvoorbeeld bij pils, is de smaak minder bitter. Het alcoholpercentage ligt meestal tussen de 4% en 5%, maar blond bier komt ook voor met wel 8% alcohol. De lichte kleur van blond bier past, net zoals de frisse smaak, helemaal bij het voorjaar en de zomer. Je ziet daarom ook met name dat blond bier gedronken wordt in de maanden juni, juli en augustus.

Belgisch bier

Oorsprong in België

Geloof het of niet, maar blond bier werd voor het eerst gebrouwen in België. Het was een variant op dubbel bier, een soort die veel naar Frankrijk werd geëxporteerd. De Fransen waren echter geen fan van de donkere biersoort. Toen heeft iemand bedacht om dubbel bier met een bleke mout te brouwen. Zo werd blond bier geboren.