heggenschaar

Heggenschaar kopen

Een goede heggenschaar nodig om je heg te kunnen snoeien? Dan kan je een keus maken uit een diverse heggenscharen, maar hoe kies je de juiste? Door te kijken wat voor heg je hebt kom je al gauw bij de heggenschaar die jij nodig hebt. Zo kan het zijn dat je een hele sterke nodig hebt voor een grote sterke heg of juist een kleine voor een kleine heg. Iedere heggenschaar heeft zijn eigen maximale snijdikte. Dus hoe dik zijn de takken die je wilt snoeien? 

Door gebruik te maken van een grotere heggenschaar kan je gemakkelijker recht snoeien. Wil je een speciaal model of vorm gaan snoeien? Dan is een kleine heggenschaar weer een stuk gemakkelijker in gebruik. Daarnaast is het eigenlijk altijd wel aan te raden om een dubbelzijdig mes te gebruiken. Deze snijdt in de heengaande en in de teruggaande beweging. 

heggenschaar

Elektrisch of benzine heggenschaar?

Eigenlijk hebben ze beide voor-en nadelen. Zo heeft een elektrische minder bewegingsvrijheid, maar is het wel voordeliger in gebruik. Een benzine heggenschaar heeft meer bewegingsvrijheid, alleen is duurder in gebruik. Wat overigens ook echt een aanrader is, is een Makita heggenschaar. Deze zijn vaak op accu, waardoor je deze op meerdere tools kan gebruiken en de bewegingsvrijheid houdt. Wel is het belangrijk dat je voorzien bent van twee accu’s. Zo kan je de een opladen terwijl je de andere gebruikt. 

Door websites met elkaar te vergelijken krijg je al gauw duidelijk wie kwaliteit levert en dit kan leveren voor een nette prijs. Kijk daarom goed voordat je iets koopt.