Goud verkopen

Goud kopen: vijf redenen waarom

We zijn dit jaar net begonnen aan een nieuw decennium, en direct heeft de wereld te maken gekregen met een verraderlijk virus. En dat niet alleen: de internationale handel heeft een hoop klappen te verduren gehad. De financiële sector is onzekerder dan ooit, de huizenmarkt schiet alle kanten op, en mensen durven momenteel simpelweg niet te investeren in projecten en ondernemingen. Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat we ons misschien wel in de meest onzekere periode van de laatste vijftig jaar bevinden.

En die onzekerheid merken we overal in terug. Naast verschillende banken die langzaamaan enorm in de problemen beginnen te raken, is er ook de dollar die wankelt. Experts verwachten dat de dollar binnen afzienbare tijd in zal storten. Dat is te wijten aan opkomende machten als China en Rusland, die beide bezig zijn een ‘eigen’ wereldvaluta te creëren. Daarnaast zijn de Verenigde Staten wankeler dan ze ooit geweest zijn. De wereldmacht die de VS ooit waren, zijn ze al lang niet meer. De wereld is kleiner geworden, en veel landen die tijdens de hoogtijdagen van de VS nog arm en hoogstens opkomend waren, nemen nu veel ruimte in op het wereldtoneel. Men verliest vertrouwen in de dollar, en dat kan op den duur voor een exponentiële afname in waarde zorgen.

Goud verkopen

De wereld zoekt naar nieuwe manieren om te investeren. Naar betere, veiligere manieren. Dit artikel hebben we geschreven om u te vertellen over de veiligste en oudste wijze van investeren: investeren in goud. Goud kopen is namelijk van alle tijden, en is ook altijd min of meer stabiel en veilig geweest. Wat nu anders is vergeleken met andere tijden, is de onzekere wereld waarin we terecht zijn gekomen. Des te groter dus de behoefte aan een zekere appel voor de dorst, of de wetenschap dat je pensioen in elk geval veilig gesteld is. Wij hebben hieronder vijf redenen genoteerd om goud te kopen, want in onze ogen moeten zoveel mogelijk mensen hiervan op de hoogte zijn:

1.  Veilig pensioen

Dit was voor mij persoonlijk de belangrijkste reden voor goud kopen. Iedereen wil natuurlijk zijn of haar pensioen zo gegarandeerd mogelijk hebben. Daar is goud kopen de uitkomst voor. Als je nu een ton investeert in goud, zul je daar over twintig of dertig jaar bijna zeker minstens een ton voor terugkrijgen, maar de opbrengst kan zelfs het dubbele worden van wat het nu is. De kans dat de waarde vermindert is bijna nihil. Dus wat je toekomstdromen ook zijn, goud kopen is altijd het overwegen waard.

2.  Altijd aantrekkelijke markt

Ook dit is een belangrijke reden. Ook al heb je je ogen nog zo op de toekomst gericht, er kan tussentijds een hoop gebeuren. Stel dat je onverhoopt in een positie komt dat je ineens veel geld nodig hebt, bijvoorbeeld omdat iemand ziek wordt in je omgeving, of dat er op andere zakelijke gebieden iets mis gaat. Dan wil je in staat kunnen zijn je gekochte goud en snel weer te kunnen verkopen.

Het mooie aan de goudhandel is dat er steevast een grote vraag is naar goud, en dat merk je aan de goudprijs. Dat is al duizenden jaren zo, en zal ook zo blijven. En dat betekent dat, wat je reden ook is en hoeveel goud je ook hebt, de markt aantrekkelijk blijft en je je goud zeer snel weer kunt verkopen als dat onverhoopt nodig blijkt te zijn.

Goud verkopen

3.  Verschillende mogelijkheden

Binnen de wereld van de handel in edelmetalen zijn er verschillende kanten die je op kunt gaan. En dat is prettig, want dat betekent in feite dat er veel op maatwerk mogelijk is. Wil je een groot bedrag investeren, laten we zeggen: honderdduizend euro? Dan kun je kijken naar bijvoorbeeld goudbaren of kilo-munten. Wil je voor lagere bedragen instappen, of je investering verdelen over kleinere assets? Overweeg dan gouden munten te kopen, of zelfs zeldzame muntenverzamelingen. Voor ieder wat wils, en altijd naar je eigen smaak.

4.  Gouden geschiedenis

Als je gaat investeren in goud begeef je je niet op nieuw grondgebied. Integendeel – je stapt en handelswereld in die duizenden jaren teruggaat in de tijd. Er is dus eindeloos veel kennis, en eindeloos veel handelaren zijn je voor geweest. Dat betekent dat je niet dezelfde fouten hoeft te maken als mensen vroeger, maar ook dat je – afhankelijk van het bedrijf waarmee je in zee gaat – met experts werkt die honderden jaren geschiedenis verwerken in hun handelswijze.

5.  Goud spreekt voor zich

Stel: het punt is gekomen dat je je goud wil verkopen. Of je bent in China, en overweegt om daar goud te kopen. Dan hoef je je niet eindeloos te verdiepen in de cultuur of de taal van het land waarmee je zaken wil doen. Goud spreekt namelijk voor zich, daar zijn geen finesses in taalgevoel voor nodig. De goudprijs en de actuele goudkoers worden online om de paar minuten geüpdatet, en de vraag naar goud blijft wereldwijd stijgen.

Deze vijf redenen waren voor mij genoeg om de keuze te maken om te investeren in goud. En laat ik het zo zeggen: daar heb ik geen spijt van gekregen. Ik raad het iedereen aan. Ook hoop ik dat ik door dit artikel anderen heb kunnen helpen in hun zoektocht. Veel succes en plezier toegewenst in de goudhandel!