hotels-duitsland

De mooiste plekken in Duitsland

In Duitsland bevinden zich vele mooie regio’s die geschikt zijn voor een vakantie. Maar wat zijn nou de mooiste plekken in Duitsland waar je naartoe moet? De ene plek heeft prachtige natuur te bieden, de andere historische steden. Daarnaast wemelt het van de romantische kastelen waar je vaak naar binnen kan. Elke regio heeft zijn specialiteiten waar je een leuke vakantie door kan brengen. Wij lichten de mooiste plekken in Duitsland voor je uit zodat de keuze wellicht makkelijker wordt.

Mooiste plekken Duitsland

Duitse gebieden vol natuur

In het gebied de Eifel kom je prachtige burchten tegen met vulkanen die uitgedoofd zijn. Het zijn nu kratermeren geworden die ook wel Maare worden genoemd. Het is een gebied met veel bossen, rivieren en middelhoge bergen. Daarnaast bevindt zich het Nationaal Park Eifel hier waar je prima kan wandelen en fietsen. In het zuidoosten van Duitsland ligt het gebied Beieren met historische gebouwen, sprookjesachtige kastelen en indrukwekkende natuur met meren, bossen en rivieren. het is niet voor niks een toeristische plek en veel natuurliefhebbers komen hier graag naartoe. In de zomer kan je hier veel kajakken, mountainbiken en zeilen. Maar ook in de winter is het een uitstekende bestemming om te skiën en snowboarden.

Mooiste plekken Duitsland

De leukste steden van Duitsland

In de stad Boppard gelegen in de Rijnland-Palts, ligt de iconische Rijn rivier. Met een cruise kom je langs pittoreske riviersteden die erg gezellig zijn en een leuke sfeer hebben. Er zijn prachtige wandelroutes aangelegd door dit gebied, ideaal voor een echte wandelvakantie. In de deelstaat Saksen bevinden zich vele culturele steden. Ze behoren tot de mooiste plekken in Duitsland met hun romantische kastelen, natuurgebieden en Saksische wijn. Ook zijn er talloze ertsmijnen die je kan bezoeken met toeristische attracties eromheen.