rijles

Een eerste rijles in Rotterdam is voor iedereen spannend

Sta je aan de vooravond van je eerste rijles in Rotterdam? In dat geval is het helemaal niet gek, dat je last hebt van wat spanning of kriebels in je buik. De een kijkt al maanden uit naar de eerste rijles, terwijl iemand anders dit het liefst nog even uitstelt. Toch is het ontzettend fijn om je rijbewijs op zak te hebben! Het geeft je veel meer vrijheid en biedt de mogelijkheid om te gaan en staan waar je wilt. Wanneer je nog geen rijschool gevonden hebt, is het slim om verschillende rijscholen met elkaar te vergelijken. Hierbij kun je op tal van verschillende punten letten. Hoe goed zijn de ervaringen van andere cursisten? Hoe hoog is het slagingspercentage? Enzovoorts. Waar heb jij op gelet bij het vergelijken van rijscholen?

rijles Rotterdam

Bereid je voor op een eerste rijles in Rotterdam

Om je goed voor te bereiden op een eerste rijles in Rotterdam, is het slim om bijvoorbeeld een aantal filmpjes op internet te bekijken. Ook kun je alvast aan de slag gaan met je theorieboek. Je zal straks immers ook een examen af moeten leggen over de theorie! Zo doe je alvast wat kennis op. Zorg er daarbij voor, dat je goed uitgerust in de lesauto plaatsneemt. Het maakt dat je scherper bent onderweg en de informatie van je instructeur beter in je op zal nemen.

solo rijbewijs

Proefles om kennis te maken met een instructeur

Voor veel cursisten vormt de eerste rijles een proefles. Deze proefles wordt los van een eventueel lespakket afgenomen. Het is sterk aan te raden om een dergelijke proefles te nemen, zodat je kennis kunt maken met je instructeur. Mogelijk heb je helemaal geen klik met de instructeur, waardoor je liever naar een andere rijschool op zoek gaat. Zelfs wanneer de ervaringen van anderen zo positief waren! Wanneer je al een lespakket afgenomen hebt, zal dit niet meer mogelijk zijn.