De perfecte binding voor je snowboard

Het is belangrijk dat als je gaat snowboarden je een snowboard hebt dat bij je past. Je moet je goed voelen bij je board, hierdoor ben je op de piste ook een stuk zelfzekerder, dit voorkomt zeker geen ongelukken als je onervaren bent maar helpt mentaal wel. Je gaat zo een stuk relaxter de piste af, dit kan wel helpen bij het voorkomen van ongelukken. De bindingen van je snowboard zijn van groot belang, zij zijn het enige dat jou aan je snowboarden houden. Ook hier is het belangrijk te kiezen voor een systeem dat goed bij je past.

Welke soorten bindingen zijn er?

Er zijn in het algemeen 3 soorten snowboard bindingen te onderscheiden. Als eerste zijn er de step-in bindingen. De naam zegt het eigenlijk al, je stapt op het board en klikt je vast met je boots. Ten tweede zijn er de strap bindingen, ook hier verklapt de naam al veel. Je maakt gebruik van, vaak 2 of 3, bindingen. Je schuift je snowboot in de omhulsels die aan het board vastzitten en maakt jezelf vast door de bindingen aan te trekken. Tot slot zijn er nog d zogeheten hybride bindingen, deze zijn een combinatie van de genoemde step-in- en strap bindingen.

Welke bindingen passen het beste bij mij?

Er zijn zoals gezegd 3 groepen bindingen te onderscheiden. Welke snowboard bindingen het beste bij jou passen is vaak een kwestie van gevoel. Je kunt in principe niet voor een foute binding kiezen. Zoals gezegd komen bij step-in bindingen andere snowboard schoenen kijken, het is dus vooral kijken naar wat jij prettig vindt. Vind je dit type snowboot bijvoorbeeld niet lekker zitten dan kun je beter voor strap- of hybride bindingen gaan. Bij deze bindingen ben je vrijer in de keuze van je snowboots. Het beste is om je bij te laten staan door een medewerker van de sportwinkel, deze kunnen je het beste adviseren. Zo maak je gebruik van de mogelijkheden die fysieke winkels bieden tegenover online aanbieders.