Waar moet je rekening mee houden als je een Xbox gaat aanschaffen?

Erg veel Nederlanders beschikken over een Xbox. Dat is namelijk naast de Playstation de meest verkochte console in Nederland. Een Xbox heeft veel voordelen te bieden, want de Xbox is krachtiger dan de Playstation. Je hebt een scherper beeld en ook kan je gamen met een hogere FPS dan Playstation. Daarnaast ligt de controller ook nog eens fijn in de hand. Wanneer je een Xbox gaat aanschaffen en dit de eerste keer wordt, dan zijn er zeker bepaalde punten waar je rekening mee moet houden. In dit artikel vind je meer informatie over de punten waar je rekening mee moet houden. 

Online spelen kost geld 

Een van de grootste nadelen van de consoles van tegenwoordig, is dat je moet betalen voor het online spelen van games. Bij de Xbox is dit altijd al zo geweest. Als je dus online games wilt spelen, dan is het verstandig om Xbox Live Gold 12 maanden aan te schaffen. Hiermee heb je voor 12 maanden toegang tot het netwerk van de Xbox. Mocht je online willen spelen, dan is het verstandig om bekabeld te spelen, vooral als je shooters wilt spelen. Enige vertraging kan ervoor zorgen dat je verliest en dat is natuurlijk niet de bedoeling!

De Xbox community is klein 

Eén van de mogelijke nadelen van het hebben van een Xbox, is dat vrijwel iedereen die je kent een Playstation heeft. Dat heeft ermee te maken dat de Playstation het populairst is in Nederland, ondanks dat de nieuwe Playstation minder krachtig is dan de nieuwste Xbox. De kan is dus ook groot dat je vrienden een Playstation hebben. Je moet er daarom rekening mee houden dat de Xbox community kleiner is dan die van de Playstation. Gelukkig komt daar wel langzamerhand verandering in aangezien steeds meer mensen overstappen van Playstation naar Xbox. 

Meedoen met leuke aanbiedingen? Schaf Xbox game kaarten aan

Wanneer er weer leuke aanbiedingen zijn in de Xbox store, dan wil je daar natuurlijk het liefst aan meedoen. Er zijn soms zelfs gigantische aanbiedingen met een korting van 90%! Het zou dus erg jammer zijn als je daar niet aan mee kan doen. Het is daarom verstandig om Xbox game kaarten aan te schaffen. Deze kun je aanschaffen bij een webwinkel of een fysieke winkel en vervolgens inwisselen op je Xbox account. Je hebt dan een bepaald saldo op je Xbox account staan waarmee je uitgaven kan doen.