voordeligste broker

Voordeligste broker

Beleggen wordt steeds populairder en daarmee komen ook steeds meer mensen in aanraking met een broker. Als je begint met beleggen, stel jezelf natuurlijk de vraag: wat is een broker, en ook: wat is de voordeligste broker? Zijn er ook andere dingen waar je op moet letten als je jouw broker kiest? Het antwoord: jazeker. Het loont erg de moeite om de beste broker te kiezen. 

Wat is een broker?

Aandelen en vaak ook andere beleggingsproducten koop je niet direct, maar via een tussenpersoon. Dat heet een broker. Vroeger ging dat via de telefoon, waarmee je belde met een hoekman, een beurshandelaar ergens in het beursgebouw op het Damrak. Of in een heel grijs verleden de telegraaf. Maar tegenwoordig gaat alles via internet. Eigenlijk heel makkelijk, want via internet kan je direct, in theorie 24 uur per dag, beleggingsopdrachten geven. Dat is ideaal in een snel bewegende markt. Maar wat is de voordeligste broker? Het antwoord: dat hangt ervan af wat je wil. 

voordeligste broker

Wat is de voordeligste broker?

Er zijn meerdere brokers in Nederland, zowel algemene brokers als gespecialiseerde brokers op bijvoorbeeld het gebied van crypto. Bekende algemene brokers zijn eToro, DeGiro en Lynx. Gespecialiseerde cryptobrokers zijn bijvoorbeeld Binance, Bitvavo en internationale beurzen. 

Maar welke brokers zijn nou het beste voor jouw persoonlijke situatie? Dat verschilt. Zo zijn er brokers die geen commissiekosten rekenen, maar wel een forse spread. Er zijn ook andere brokers, waar je juist wel commissie kosten betaald, maar waarbij de spread heel klein is. 

Voor de kleine belegger, of een daytrader, is het eerste type interessanter, voor een grotere belegger, of een belegger die weinig handelt, is het tweede type interessanter. De listige  finance nerds van Bankr hebben allemaal netjes voor jou op een rijtje gezet, welke broker het beste past bij welke beleggingsstrategie. Welke dat zijn? Dat kan je allemaal nalezen in het artikel Voordeligste broker