De verlichte dansvloer is nooit leeg

Oude tijden herleven
Zaken zoals een verlichte dansvloer zijn weer helemaal terug van weg geweest, en dat is niet zo vreemd. Denk je aan de film Saturday Night Fever, dan zie je het nog voor je; John Travolta die de sterren van de hemel danst op een verlichte dansvloer. Het is een sprookjesachtig geheel en de dansvloer lijkt wel een magische aantrekkingskracht te hebben op het publiek. Die schitterende vloer waar een dansshow op gegeven is, wordt vervolgens het decor van een dansende massa. Wie de film Saturday Night Fever niet kent zal zich in het bovenstaande vast wel wat kunnen indenken.

LED techniek maakt veel mogelijk
De vloeren zoals ze in de film werden gebruikt hadden een heel groot nadeel; de techniek was heel kostbaar en daarnaast waren de vloeren ook uitermate kwetsbaar. Daarom werden ze dan ook enkel in een film getoond maar waren ze verder niet beschikbaar voor een echt publiek wat een dergelijke ondergrond wilde voor en feest. Gelukkig heeft de LED techniek zoals we die nu kennen een zee aan mogelijkheden geopend. Met 1600 full color LED spots per vierkante meter huur je voor een redelijke prijs behoorlijk wat techniek. Het heeft ervoor gezorgd dat de dansvloer met verlichting nu ook in te huren is voor feestjes en partijen.
Een voorgeprogrammeerde publiekstrekker
Huur jij een dergelijke dansvloer, dan hoef je er weinig verstand van techniek voor te hebben. Dergelijke vloeren worden namelijk kant en klaar voorgeprogrammeerd afgeleverd bij feestelijke aangelegenheden. De verhuurder zal de hele vloer leggen op locatie en er een media server op aansluiten. De patronen die op de dansvloer komen worden op die manier ingesteld waarna er weinig meer mis kan gaan. Het aantal patronen en visuals wat kan worden weergegeven zal echter niet voor elke dansvloer hetzelfde zijn. De techniek mag dan vrijwel identiek zijn; een verhuurder zal aan het aantal patronen wat wordt toegevoegd een prijskaartje hangen.

Jij bepaalt het patroon
Samen met de leverancier van de dansvloer kan jij  overleggen welke zaken er op de dansvloer worden getoond. Je kan daarbij kiezen voor bijvoorbeeld het logo van jouw bedrijf of een animatie waarin het logo wordt getoond. Daarnaast kan je ervoor kiezen om videoclips te laten tonen op de dansvloer. Een ding weet je op die manier wel zeker; jouw dansvloer blijft niet ongezien en hij zal nooit leeg blijven.