e achter b

Veel mensen gaan toch voor de e achter b

heftruckrijbewijsDe term  e achter b is iets wat je alleen maar tegenkomt binnen de verkeer. Dit niet daadwerkelijk als je “onderweg” bent, maar het is meer iets wat je kun halen, zoals een rijbewijs b. 

Zoals jullie wellicht al weten mag jij indien je de letter e hebt, rijden met een aanhanger. Hier zijn echter wil uitzonderingen voor. Met slechts de letter b op dat ‘papiertje’ mag je een aanhanger rijden tot een maximale gewicht van 750 kliogram. Dit als het aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • De aanhangwagen mag, inclusief laadvermogen, niet meer wegen dan de ledige massa van het motorvoertuig dat de aanhangwagen trekt
  • De toegestane maximum massa van de totale combinatie mag niet meer bedragen dan 3.500 kilogram

Wanneer een BE rijbewijs?

osseforth

De e achter b heb je nodig indien het volgende:

  • Als de aanhanger inclusief laadvermogen meer weegt dan de ledige massa van het motorvoertuig
  • De massa van de totale combinatie meer bedraagt dan 3500 kilogram Met dit rijbewijs ben je dus niet beperkt in het gewicht van de aanhangwagen die getrokken mag worden.

Nu kan ik mij voorstellen dat dit voor sommige mensen te technisch is. Vandaar dat jullie meer meer informatie of duidelijkheid terecht kunnen bij osseforth.nl.

Ook zakelijke bestuurders

e achter bVerder kunnen zakelijk bestuurders hier ook terecht, bijvoorbeeld wanneer zij een bijscholing moeten volgen voor code 95. Zij bieden dan ook vele verschillende cursussen aan. Ik hoop dan ook dat jullie je voordeel hiermee doen. Heb jij nog tips voor mij, laat het mij dan weten door onderaan deze pagina een reactie te plaatsen.