huid verbeteren

Shea butter haar

Shea butter voor haar kan heel goed gebruikt worden. Veel producten die u in uw haren doet zitten vol met geur- en kleurstoffen die schadelijk kunnen zijn voor uw haar. Shea butter is 100% natuurlijk en hier reageert uw haar vaak veel beter op. In Afrika gebruiken ze al eeuwenlang de shea butter voor hen haar en huid en nu is de trend ook naar Europa over komen waaien.

Shea butter haar

Shea butter voor het haar

Shea butter is een perfecte moisturizer voor het behandelen van droog en broos haar. Daarbij wordt het al eeuwenlang gebruikt om een droge en jeukende hoofdhuid te verzachten. De boter wordt namelijk makkelijk geabsorbeerd in de huid en het verstopt de poriën niet. Omdat de boter goed intrekt in het jaar zorgt het ook een beschermlaag tegen hitte bij bijvoorbeeld föhnen of het stijlen van het haar.

Voorkom een gekleurde hoofdhuid

Bent u van plan om een kleurtje in uw haar te doen? Ga dan met de shea butter langs de haar lijn voordat u gaat kleuren. Hiermee voorkomt u dat u lelijke vlekken op uw huid krijgt.

butter

Fijne structuur en makkelijk in gebruik

De boter is op kamertemperatuur hard, maar op het moment dat u het in uw haar of op het lichaam smeert zal het smelten. Dit zorgt voor een beter opname in het haar of huid en laat dus geen vettige laag achter.

Er zitten dus voordelen aan het gebruik van de Shea butter voor uw haar. Er kunnen nog zeker meer voordelen genoemd worden:

  • Shea butter is goedkoop
  • Het is ook te gebruiken voor uw huid
  • Het zorgt voor een mooie glans in uw haar
  • Het maakt uw haar niet zwaarder