rustgevende thee soorten

Rustgevende thee soorten

Drink je graag thee om tot rust te komen? Zet in op rustgevende thee

In talrijke landen in de wereld, waaronder ook in Nederland, drinken mensen enorm graag thee. En waar men op sommige plekken deze thee doorgaans lauw of zelfs koud drinkt, drinken wij Nederlanders onze thee het liefst warm of heet. Hoe dan ook, voor velen staat het drinken van een kopje thee gelijk aan een moment van ontspanning en rust. Deze gedachte is echter niet altijd zo logisch, want in thee kan relatief veel cafeïne zitten. Vooral als je een kopje thee drinkt in de hoop vervolgens rustig in slaap te vallen kan dat een misvatting zijn. Het is dan ook zinnig op zoek te gaan naar rustgevende thee soorten. Lees hieronder eerst wat daar de positieve uitwerkingen van zijn en vervolgens hoe je een dergelijke rustgevende thee met gemak zelf maakt.

De voordelen van rustgevende thee boven reguliere thee

Zoals gezegd kan in reguliere thee vrij veel cafeïne zitten. Dit hoeft niet per se slecht te zijn, maar een dergelijke thee is natuurlijk niet geschikt als rustgevende thee. Van rustgevende thee kom je namelijk daadwerkelijk tot rust. Bovendien bevordert een dergelijke thee je spijsvertering, waardoor het ideaal is dit te drinken na een maaltijd. Bepaalde rustgevende thee soorten hebben daarnaast een algeheel kalmerende werking. Daarmee is deze thee goed om stress te verlagen en slaperigheid op te wekken.

Zo maak je rustgevende thee zelf

rustgevende thee soorten

Er zijn diverse soorten rustgevende thee die erg makkelijk zelf te maken zijn. Denk hierbij aan onder meer rooibos, kamille en lavendel. Hierbij is het eerst zaak dat je de betreffende theekruiden vers in huis haalt. Doe wat van deze kruiden in een pot of een kom en voeg er heet water aan toe. Laat het even trekken en schenk de thee vervolgens uit.