Relatietherapie in Den Haag


Met je auto ga je regelmatig naar de garage voor een onderhoudsbeurt. Voor hun relatie stappen de meeste mensen niet naar een relatietherapeut. Dat doen de meeste stellen pas als een laatste redmiddel terwijl een relatie-APK heel waardevol kan zijn om het uit de hand lopen van relatieproblemen te voorkomen. Elke relatie vraagt tijd en aandacht en dat schiet er vaak bij in, in de drukte van alledag. Vaak is liefde balanceren. Je bent niet heel gelukkig met elkaar, maar ook niet echt ongelukkig. Relatietherapie helpt jullie om stil te staan bij jullie relatie. Op welk punt staan jullie, hoe zijn jullie daar gekomen en waar willen jullie samen naar toe? Je krijgt inzicht in de gevoelens van jezelf en die van de ander. Dit inzicht helpt jullie om dingen te veranderen die niet lekker lopen binnen jullie relatie. Hoe eerder jullie met eventuele relatieproblemen aan de slag gaan, hoe minder moeite het kost om te veranderen. Gewoonten zijn nog niet zo ingesleten en nog makkelijk bij te sturen. De relatietherapeut helpt jullie hierbij.


Veel voorkomende relatieproblemen


Ook als jullie al langer rondlopen met problemen binnen jullie relatie zijn jullie bij de relatietherapeut van harte welkom. Maken jullie veel en vaak ruzie of ontlopen jullie elkaar juist? Is er nauwelijks nog sprake van intimiteit of hebben jullie het idee dat jullie op een dood spoor zitten? De reden om aan te kloppen bij een relatietherapeut kan heel divers zijn, net als de problemen waar jullie mee kampen. Soms zijn er heftige dingen voorgevallen en is het gevoel van veiligheid weg. Je wilt wel aan je relatie werken, maar je weet niet waar je moet beginnen. Je laat problemen door sudderen en regelmatig barst de bom als de spanningen te hoog oplopen. Jullie staan er niet alleen voor. Een ervaren relatietherapeut in Den Haag staat voor jullie klaar.


Maak kennis met de relatietherapeut


Het lukt niet altijd om jullie relatieproblemen samen op te lossen. Een onafhankelijk therapeut kan voor een verfrissende blik op jullie relatie zorgen. De relatieproblemen die jullie hebben, hebben jullie samen veroorzaakt. Het is lastig om te zien welke bijdrage je zelf geleverd hebt. Het is vaak makkelijker om je partner aan te wijzen als de veroorzaker van de problemen. Als je partner maar verandert, dan komt alles goed. Toegeven dat jullie allebei willen veranderen en je kwetsbaar durven opstellen is een grote stap als je in therapie gaat. Relatietherapie kan confronterend zijn. De therapeut spiegelt jullie en deelt zijn of haar observaties met jullie. De therapie beperkt zich niet tot de sessies bij de therapeut. Met praktische tips gaan jullie thuis zelf aan de slag. De therapie is kortdurend en is erop gericht dat jullie patronen leren herkennen en met de aangereikte tools bijtijds bij kunnen sturen. Maak een afspraak voor een kennismaking met de therapeut in Den Haag. Woon je niet in Den Haag of omgeving? Ook op andere locaties in het land zijn er meer dan voldoende relatietherapeuten beschikbaar die jullie graag willen helpen.