Wortman meubelen

Maatwerk meubels: het is echt de moeite waard!

Maatwerk meubels zijn echt een uitkomst als je in het standaard aanbod van meubelzaken niet vindt wat je zoekt. Ik had voor ons nieuwe huis een bepaald idee in mijn hoofd voor een kast. We hebben echt tientallen woonwinkels bekeken maar ik vond echt nergens iets wat beantwoorde aan het beeld in mijn hoofd. Frustrerend! Maar ik wilde ook niet genoegen nemen met iets wat ik niet zo mooi vond. Je moet er toch de hele tijd tegen aan kijken.

Maatwerk meubels bij Wortman Meubelen

Maatwerk meubelsOp een verjaardag begon iemand over maatwerk meubels. Ik dacht dat dat heel duur zou zijn maar volgens haar viel dat heel erg mee. Mijn interesse was gewekt en ik besloot me er verder in te gaan verdiepen. Zo kwam ik terecht bij Wortman Meubelen in Alphen aan de Rijn. Ik besloot een afspraak te maken om te bekijken of hij iets voor mij kon betekenen.  Tijdens het gesprek kon ik heel duidelijk aangeven wat ik wilde en de meubelmaker begreep me direct. Al schetsend stelde hij meer vragen zo kwamen we steeds een stukje verder tot hij het plaatje wat ik in mijn hoofd had, helemaal op papier had. We bespraken de mogelijkheden van de verschillende soorten hout en welke soort het beste zou passen voor mijn kast.

Minder duur dan verwacht

TafelsIk was erg bang dat maatwerk meubels echt onbetaalbaar zouden zijn maar dat viel mee. De meubelmaker van Wortman vertelde dat ze de prijzen laag kunnen houden doordat ze gebruik maken van buitenlandse bedrijven. Het meubelstuk wordt dan helemaal uitgewerkt in Nederland. De technische tekeningen idem dito. Vervolgens wordt het in het buitenland gemaakt. Dit scheelt blijkbaar veel geld maar er zijn wel beperkingen. Als het technisch ingewikkelder wordt, dan wordt het meubel in de eigen werkplaats gemaakt.

Ik ben nog steeds erg blij met mijn op maat gemaakte kast.