Jouw gezicht

Natuurlijke gezichtsmaskers zijn betrekkelijk eenvoudig te bereiden en uit economisch oogpunt handig. Van klei tot aardbeien, van komkommer tot yoghurt, van honing tot citroen en pompoen, er zijn verschillende combinaties van ingrediënten die kunnen worden gebruikt bij de creatie van een natuurlijk gezichtsmasker.

Wat zijn de voordelen van natuurlijke gezichtsmaskers?

Gezichtsmaskers zijn zeer voordelige schoonheidsbehandelingen, omdat de huid er op vele manieren baat bij heeft:

  • De fysisch-chemische eigenschappen van de functionele ingrediënten in het product worden geëxploiteerd;
  • De oppervlakkige mechanische werking tijdens het verwijderen van het gezichtsmasker bevordert de verwijdering van dode cellen, waardoor de huid stralender, zuiverder en gladder wordt;
  • Deze schoonheidsbehandelingen bevorderen de absorptie van andere actieve ingrediënten en voedingsstoffen die onmiddellijk na het gezichtsmasker worden aangebracht;
  • Zij geven de huid een aangenaam regenererend gevoel.

Bovendien hebben zelfgemaakte natuurlijke gezichtsmaskers nog een ander voordeel ten opzichte van maskers die in de parfumerie of in schoonheidsinstituten kunnen worden gekocht, namelijk dat ze betaalbaar zijn omdat weinig en eenvoudige ingrediënten volstaan.

Wanneer is het nuttig om een gezichtsmasker aan te brengen?

Gezichtsmaskers kunnen nuttig zijn op al die momenten dat de gezichtshuid een schoonheidsbehandeling nodig heeft die haar weer in haar ideale toestand brengt.

Afhankelijk van de ingrediënten die bij de bereiding worden gebruikt, is het mogelijk gezichtsmaskers te krijgen die geschikt zijn voor de behandeling van verschillende “aandoeningen” en onvolkomenheden die de gezichtshuid kunnen veranderen. Gezichtsmaskers zijn bijzonder nuttig in het geval van:

  • Droge huid;
  • Een huid die snel schilfert;
  • Doffe huid;
  • Onzuivere huid, met vergrote poriën, mee-eters of vatbaar voor acne;
  • Inelastische huid met de eerste tekenen van veroudering.

Hoe natuurlijke gezichtsmaskers te gebruiken

De manier om doe-het-zelf maskers te gebruiken is vrij triviaal, maar om het gewenste effect te bereiken is het nodig enkele kleine stappen in de praktijk te brengen.

Alvorens het masker aan te brengen, moet de huid zachtjes worden gereinigd, waarbij alle resten van make-up, zweet en vuil moeten worden verwijderd door middel van een goede gezichtsreiniging.

Reiniging kan worden uitgevoerd met speciale make-up removers, delicate gezichtsreinigers of micellair water.

Na het gezicht zorgvuldig te hebben afgedroogd met een zachte doek (kompressen met katoenen handdoeken worden aanbevolen), is het raadzaam te ontspannen en de dagelijkse stress te elimineren om ten volle te genieten van het gevoel van ontspanning en welzijn dat deze schoonheidsbehandeling biedt.

Het masker moet met een zachte borstel of met de vingertoppen op het gezicht worden aangebracht, waarbij u erop let dat u de huid zachtjes masseert.

Na de inwerktijd (gewoonlijk variërend van 5 tot 15 minuten), moet het masker met warm water worden verwijderd. Indien gewenst, kan deze operatie worden uitgevoerd met behulp van een zachte spons.

Om het zuiverende, hydraterende, verzachtende of oplichtende effect van het doe-het-zelf masker te verlengen, wordt aanbevolen om na het verwijderen van het product van het gezicht een laagje crème (voedend, anti-rimpel, verzachtend, anti-verouderend, enz.) aan te brengen om de huid langer zacht, gehydrateerd en stralend te houden.