oma's tomatensoep

Het upgraden van de traditionele tomatensoep

Ben je ook zo gek op oma’s tomatensoep. Er is een basisrecept voor traditionele tomatensoep, maar het is soms ook wel eens lekker om net een wat andere smaken aan de standaard soep toe te voegen. In dit artikel heb ik een variatie op oma’s tomatensoep die je traditionele tomatensoep wat kan upgraden.

Basisrecept tomatensoep

Voordat je verschillende variaties kun gaan proberen moet eerst de basis van tomatensoep goed zijn. Voor de basis van tomatensoep heb je het volgende nodig:

  • ui
  • knoflook
  • tomaten
  • winterpeen
  • tomatenpuree
  • runderbouillon
  • water
  • olijfolie

Stap 1: bak eerst in een pan de ui, knoflook, tomatenblokjes en winterpeen. Voeg tegen het einde de tomatenpuree hieraan toe.

Stap 2: vervolgens kun je de bouillon en het water erbij doen in de pan. Dit breng je dan aan de kook en laat het 15 minuten doorkoken.

Stap 3: als je dit gedaan hebt kun je de soep glad maken met een blender of staafmixer en dan is je soep al klaar.

oma's tomatensoep

Variaties op de tomatensoep

Er zijn verschillende ingrediënten die je goed kunt toevoegen aan je tomatensoep die het extra lekker maken. Je zou de soep bijvoorbeeld wat meer kunnen vullen met vermicelli of gehaktballetjes. Ook het toevoegen van pasta bij een tomatensoep is populair. Hierdoor maak je je soep echt een vullende maaltijd. Als je een minder vullende soep wilt kun je ook kiezen voor verschillende toppings. Denk hierbij bijvoorbeeld aan crème fraîche om de soep extra romig te maken of stukjes fijngeknipte bieslook of croutons. Dit zorgt niet alleen voor een extra lekkere smaak, maar het dient ook goed als versiering. De soep ziet er namelijk een stuk lekkerder en kleurrijker uit. Je kunt de soep ook een andere smaak geven door wat kruiden toe te voegen. Dit zorgt voor extra smaak in de soep. Denk hierbij aan kruiden als basilicum, tijm of oregano. Deze kruidensoorten zijn ideaal voor in de soep en zullen je traditionele tomatensoep een upgrade geven.