FIA-gecertificeerde rolbeugel padding bestellen

Wanneer u deelt wilt nemen aan officiële wedstrijden voor rally- en racewagens, dan dienen deze te voldoen aan de FIA-regelementen. Dit betekent dat ook uw rolbeugel padding door de FIA gecertificeerd moet zijn. Het is belangrijk om te weten, dat niet iedere rolbeugel padding standaard aan deze eisen voldoet. Zo is de FIA-gekeurde padding vaak voorzien van een plakstrip, waarmee het materiaal steviger om de buizen van uw rallyauto komt te zitten. De kans dat het materiaal van de beugel schiet bij een crash of scherpe bocht wordt zo minimaal. Houd er bij het plaatsen van de FIA-gekeurde rolbeugel padding rekening mee, dat u de buizen eerst goed zal moeten ontvetten. Zo voorkomt u dat de plakstrip niet goed aan de buis hecht.

Ook is het door de FIA-gekeurde rolbeugel padding vaak gemaakt van een wat harder type materiaal. Doel van de padding is het opvangen van de klap die u maakt, als u bijvoorbeeld tijdens een crash tegen de rolbeugels in uw auto stoot.

Uw rolbeugel padding eenvoudig online bestellen

Voor het bestellen van FIA-gecertificeerde rolbeugel padding hoeft u niet langer naar een fysieke winkel te gaan. Kijk bijvoorbeeld eens in de webwinkel van The Autosport Company. Hier wordt een groot aantal verschillende soorten rolbeugel padding aangeboden. Zo vindt u altijd een type materiaal wat past bij uw wensen en de stijl van uw auto. Kiest u voor rode, gele of bijvoorbeeld blauwe rolbeugel padding om uw auto veiliger te maken? Mocht u twijfelen over de noodzaak van FIA-gekeurde padding, dan kunt u zich hierover laten adviseren.