De brandstof van de dampersgemeenschap

Om jouw Esigaret te kunnen laten branden is er vloeistof nodig. Deze bestaan in alle smaken, kleuren en geuren en zijn op steeds meer plekken te koop in Nederland. Er zijn smaken die proberen de smaak van tabak te imiteren. Dit kan helpen om mensen die willen stoppen met roken het gevoel te geven dat ze toch een normale sigaret aan het roken zijn. Tegenwoordig zijn er ook veel nieuwe soorten die niks met normaal roken te maken hebben. In dit artikel krijgen we wat informatie over deze vloeistof.

Bevatten E-liquids gevaarlijke giftige stoffen?

Nee, E-liquids gevatten geen gevaarlijke chemische stoffen. Wel kan het nicotine bevatten. Sommige mensen denken dat deze vloeistof ook anti-vries middelen bevat. Dit is ontstaan doordat in 2009 de FDA 1 cartridge positief heeft getest op 1% diëthyleen glycol. Dit stofje is sindsdien in geen enkel ander monster aangetroffen alleen de industrie zit nog wel vast aan deze reputatie. Daarnaast is er strenge Europese wetgeving die op veel vlakken strenger is dan voor tabak en alcohol.

Hoe werkt het gebruik van de vloeistof en welke vloeistof kan ik het best kiezen?

De vloeistof moet na consumptie worden vervangen. Het is mogelijk om verschillende smaken te gebruiken op dezelfde elektronische sigaret. De vloeistof heeft een houdbaarheidstijd van ongeveer 2 jaar. Smaken verschillen uiteraard per persoon. Er zijn fruitsmaken, tabaksmaken, dranksmaken en nog veel meer. Ook is het mogelijk om verschillende vloeistoffen te combineren en zelf smaken te ontwikkelen. Er zijn ook smaken die meer lijken op een normale sigaret. Dit kan mensen die proberen te stoppen met roken helpen.