Werken als slachter

Voor veel mensen is het onbegrijpelijk dat je in een slachterij zou willen werken. Voor mij is dit het mooiste beroep wat er is. Ik ben er wel echt mee opgegroeid. Mijn opa is ooit met een slachterij begonnen, mijn vader heeft het bedrijf toen overgenomen en nu is het aan mij om het bedrijf over te nemen. Dit doe ik dan ook met veel plezier. Nog een maantje en dan is de slachterij officieel van mij. Heel nieuw zal het niet zijn, omdat ik al vanaf mijn zesde meewerk.

5

Dierenvriend

Nog steeds is het slachten zelf voor mij geen prettig werk en dit laat ik liever aan andere over. Misschien heel raar, maar ik ben een echte dierenvriend. Dit klinkt waarschijnlijk heel dubbel, maar het is wel zo. Thuis heb ik twee honden, een kat en een paar geiten in de tuin. Het liefste hou ik mij bezig met het snijden van het vlees. Het is zo heerlijk om met een lekker scherp mes mooie stukken vlees te creëren. Ik zou nooit een hele dag achter een bureau kunnen zitten. Met dit werk ben je de hele dag lekker actief bezig en ik zit ook maar zelden op een werkdag. Eigenlijk alleen met de lunchpauze. Na tien jaar in de slagerij gewerkt te hebben heb ik dan ook een goede conditie opgebouwd. Ik hoef ook nooit naar de sportschool met dit werk.

Hygiëne

Wat voor mij vooral belangrijk is, is de hygiëne binnen het bedrijf. Daar ben ik heel streng in. De juiste veiligheidsschoenen en kleding is een absolute must. Ik weet dat dit bij veel andere slachthuizen vaak niet het geval is, maar dit is voor mij de hoogste prioriteit. Je kan zorgeloos een stukje vlees eten uit mijn slagerij.