Red levens in jouw bedrijf met een AED cursus

Ook in het kantoor kan het gebeuren dat er iemand is die een hartstilstand krijgt. Daarom is het belangrijk dat het personeel weet hoe een defibrillator moet worden gebruikt. Hoewel het gebruik ervan met behulp van de huidige techniek en instructies zo gemakkelijk is geworden dat bijna iedereen ook zonder medische kennis in staat kan zijn om een leven te redden, scheelt het tijd als mensen al goed voorbereid zijn. Een AED cursus bereidt werknemers voor op het gebruik van reanimatieapparatuur.

Nagespeelde noodsituatie

Tijdens een cursus kunnen mensen oefenen in een realistisch nagespeelde noodsituatie om de defibrillator te gebruiken. Er kan sneller worden gereanimeerd in het echt als de persoon die te hulp komt de handelingen al eerder uitgevoerd heeft tijdens een cursus. Uit onderzoek blijkt dat als mensen minder hoeven te luisteren naar de instructies er minder vertraging ontstaat. Daarnaast krijgen de deelnemers direct feedback en leren ze ook meer over de werking van het apparaat. Deze oefeningen maken deel uit van de algemene cursus Bedrijfshulpverlening.

Investeren in reanimatie

Daarnaast leren de deelnemers ook hoe ze een hartstilstand kunnen herkennen en wat het tempo van de reanimatie moet zijn. In company basiscursussen Bedrijfshulpverlening kosten gemiddeld 200 – 600 euro, afhankelijk van het aantal deelnemers. Bij de cursussen is vaak het lesmateriaal, examen, certificaat en een safetycard voor de deelnemers al inbegrepen. Momenteel overlijdt nog steeds een hoog percentage mensen aan een hartaanval buiten het ziekenhuis. Investeren in een cursus reanimatie kan helpen dit percentage bij jou in het bedrijf omlaag te brengen.