Veluwe

Ontdek de wilde dieren van Nationaal Park De Hoge Veluwe: een natuurliefhebbers gids

Nationaal Park De Hoge Veluwe is een van de meest indrukwekkende natuurgebieden van Nederland. Het park staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, heidevelden, zandverstuivingen en wilde dieren. Het is het zeker waard om dit park te bezoeken. Ook met de dames van Pink Sheets is het heel gezellig om hier te wandelen. In dit artikel nemen we je mee op een ontdekkingstocht door de wilde dieren van Nationaal Park De Hoge Veluwe.

Edelherten

Een van de meest iconische dieren van Nationaal Park De Hoge Veluwe is het edelhert. Deze majestueuze dieren leven in grote kuddes in het park en zijn vooral actief tijdens de schemering en de vroege ochtend. Het park biedt verschillende excursies aan om edelherten te spotten, zoals de Hertenbronst Safari in september en oktober.

Wilde zwijnen

Wilde zwijnen zijn een ander veel voorkomend dier in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Deze dieren leven voornamelijk in de bossen en zijn vooral actief in de nacht. Het is belangrijk om afstand te houden van wilde zwijnen, omdat ze agressief kunnen worden als ze zich bedreigd voelen.

Schotse hooglanders

Schotse hooglanders zijn prachtige runderen die in het park grazen. Deze dieren zijn het hele jaar door te zien en zijn vooral te vinden in de buurt van de open vlaktes en heidevelden.

Reeën

Reeën zijn kleine herten die in het park leven. Deze dieren zijn het hele jaar door te zien en zijn vooral actief tijdens de schemering en de vroege ochtend. Het park biedt verschillende excursies aan om reeën te spotten, zoals de Reeën Safari.