Markthal Rotterdam

De Markthal: alweer zes jaar een van Rotterdams pronkstukken

Het is inmiddels alweer zes jaar geleden dat in Rotterdam de Markthal werd geopend. Sindsdien hebben vele mensen uit Nederland en uit talloze andere landen zich verwonderd in deze futuristisch aandoende hal. De Markthal Rotterdam is ontegenzeglijk uitgegroeid tot een van de hoogtepunten van deze stad, die qua architectuur toch al zo interessant is. Hieronder lees je meer over deze verbazingwekkend mooie Markthal.

Markthal Rotterdam

Wat is er in de Rotterdamse Markthal te doen?

Zoals gezegd is de Markthal een architectonisch hoogstandje waar je u tegen zegt. In principe kun je stellen dat de markt is gebouwd in een hal die ontstaat door appartementen aan twee van de vier zijden. Deze twee bebouwde zijden komen aan de bovenkant samen, als een soort boog. Leuk weetje is dat het hier gewoon om bewoonde appartementen gaat. De bewoners hebben dus vanuit hun woonkamer of slaapkamer uitzicht op de overdekte Markt! Zij zien dat in deze hal talloze standjes staan opgesteld waar vooral eten en drinken centraal staan. Veel producten zijn er om direct te consumeren. Het geheel heeft een sterk internationaal karakter. Daardoor zijn er heerlijkheden van over de hele wereld verkrijgbaar en meteen te proeven in de Markthal. 

Bezoek je de Markthal, verken dan ook de omgeving

De Markthal ligt bij de Blaak, oftewel op een centrale plek in het Rotterdamse stadshart. Vrijwel direct naast de Markthal liggen de beroemde kubuswoningen. Een van deze woningen is opengesteld voor bezoek. Dicht bij bevindt zich vervolgens de Laurenskerk, zonder meer een van de oudste gebouwen die Rotterdam kent. Aan de voet van de Markthal begint ook de markt. Dit is een markt in een wat traditionelere vorm, maar daarom zeker niet minder sfeervol!